Make-a-wish

Ergens in het vroege voorjaar is Harmen door de verpleegkundig specialist in het Prinses Maxima Centrum aangemeld bij Make-a-wish, in een voor hem heel moeilijke tijd. Het vervullen van een wens geeft kinderen hoop en kracht, is de boodschap van Make-a-wish. En inderdaad hebben wij dat ook gezien bij Harmen.

Een heel traject volgde met diverse telefoontjes, een speciale app om foto’s en verhalen te delen en uiteindelijk een intakegesprek bij ons thuis. Nu is Harmen een autofan, met name van Ferrari (dat is erfelijk 😁). Hij roept al enkele jaren dat hij auto-ontwerper wil worden. Een andere liefhebberij van hem is steden bezoeken, in binnen- en buitenland. Italië stond al een paar jaar op zijn verlanglijstje. En laat pizza nu zijn lievelingseten zijn… En zo kwam alles samen: zou je niet heel graag naar Italië willen en daar de Ferrari-fabriek bezoeken? Nou, dat was een schot in de roos!!

Make-a-wish is vervolgens aan de slag gegaan. Al heel snel kregen wij te horen dat de wens goedgekeurd was zodat men aan de slag kon gaan met de uitvoering, samen met de Italiaanse zusterorganisatie. Dit resulteerde uiteindelijk in een compleet verzorgde reis naar Bologna met het hele gezin, zelfs met zakgeld voor de reis- en verblijfkosten!!

Dinsdagochtend 18 september werden wij om 3:30 uur door een taxi opgehaald en naar Schiphol gebracht. Bij het boarden werd Harmen samen met familie vooraf al opgeroepen. Hij mocht als eerste het vliegtuig in! De gezagvoerder heette hem speciaal welkom aan boord. De stewardessen kwamen tijdens de vlucht een praatje maken, Harmen kreeg een business class ontbijt en na de landing mocht hij de cockpit bezichtigen. Gaaf natuurlijk! Hierdoor liepen wij trouwens de bus richting aankomsthal mis. Maar geen nood, hij maakte gewoon even een extra rondje.

In de aankomsthal van het vliegveld stond de taxichauffeur al klaar met een naambordje van Make-a-wish. Zij bracht ons linea recta naar ons appartement in hartje ‘centro classico’ Bologna. Een mooi, ruim appartement in een statig, klassiek pand. Daar werden we de volgende ochtend door een taxi opgehaald, naar Maranello gebracht en voor de Ferrari-fabriek afgezet. Harmen mocht met 1 familielid de fabriekstour doen, de anderen konden ondertussen wachten in het Ferrari-museum.

Een onvergetelijke ervaring voor Harmen én voor mijzelf. Helaas mochten we geen foto’s maken. Bij aankomst werden de camera’s op onze telefoons direct afgeplakt. Echt jammer! Samen met een groep Ferrari-klanten (andere mensen komen er normaal gesproken niet in, tenzij je door Ferrari uitgenodigd wordt) hebben we diverse gebouwen bezocht en heel veel gezien: de productie van motoronderdelen, de afmontage van de diverse motoren en natuurlijk de productieruimte van de Ferrari’s. Daarnaast het Formule 1 gebouw bezocht. De tour eindigde in het museum waar we gelukkig wel foto’s mochten maken. Het definitieve slot was in de Ferrari store 🙄💰💰.

De taxichauffeur stond daar inmiddels alweer te wachten om ons terug te brengen naar Bologna. Daar werden we donderdagmiddag weer opgehaald en teruggebracht naar de luchthaven. En ’s avonds stond op Schiphol de taxi alweer klaar om ons thuis af te leveren… In Bologna hadden wij overigens tussen de bedrijven door nog ruim de tijd om de stad te bezichtigen en te shoppen.

Alles was tot in de puntjes verzorgd!! Een prachtige en onvergetelijke ervaring! En hoe perfect geregeld door de Make-a-wish medewerkers!!! 👍👍👍Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Advertenties

2 gedachten over “Make-a-wish

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s