29 december 2018 – ff bijpraten

Aan het einde van een heftig jaar nog even een korte update. In de achterliggende maand had Harmen te maken met een dipje. Ongeveer 2,5 week geleden kreeg hij last van jeuk op borst en rug, waarna hij ook huiduitslag kreeg. Dat bleek gordelroos te zijn. Een virus dat met name opspeelt bij lage weerstand. En dat is precies het (bedoelde) effect van chemo-medicatie. Kortom, dan ben je vatbaar voor dergelijke virussen.

De kinderarts viel tijdens het geplande controlebezoek met de deur in huis: hoe voel je je? Heb je klachten? De leuko’s waren namelijk flink verhoogd en dat duidt op een virus. Het lichaam moet het gevecht aangaan met de binnendringende ‘vijand’.

Consequentie was dat Harmen tijdelijk met de chemopillen moest stoppen en andere medicijnen kreeg tegen de gordelroos. Gisteren waren de bloedwaarden gelukkig weer genormaliseerd. Na twee weken geen chemopillen is zijn Hb inmiddels fors gestegen en stonden de leukocyten op een gezond niveau. Dat is op zich fijn om te horen. En Harmen geeft zelf ook aan dat hij zich echt beter voelt, zo zonder chemo. Maar helaas is dat voor korte duur want hij moest nu direct weer starten. En de komende dagen tot 2 januari ook nog even doorgaan met de pillen tegen de gordelroos. De huiduitslag is inmiddels wel grotendeels weg maar nog net niet genoeg. Hij heeft er overigens geen last meer van en heeft gelukkig ook geen koorts gehad.

We merkten de laatste weken wel dat hij echt aan vakantie toe was. Daarbij kwam dat in de laatste 2 weken diverse leraren ook nog even snel een repetitie opgaven 🤔. Al met al zal dat wel het laatste zetje geweest zijn. In de laatste schoolweek kreeg kreeg hij ook nog last van flinke buikpijn, op school, kort voor een repetitie. Waarna hij de rest van de dag ziek thuis gezeten heeft. De volgende dag waren de klachten gelukkig weer helemaal over. Nu maar even genieten van de vakantie.

Donderdag 3 januari zal b.l.e.w. de port-a-cath verwijderd worden. Dit gaat in Ede gebeuren. Een korte operatie die Harmen liefst zo snel mogelijk achter de rug heeft. Zonder kastje (de ‘billy’ 😁) heeft hij een stuk meer bewegingsvrijheid. Het kan hem niet snel genoeg gebeuren. Hij hoopt binnenkort ook weer met judo te kunnen starten. Helaas gooide de gordelroos roet in het eten anders was het al achter de rug geweest.

Nou, ’t is toch weer een heel verhaal geworden. Tijd om weer te stoppen. Allen een goede jaarwisseling gewenst en een gezegend 2019!!

Advertenties

Een gedachte over “29 december 2018 – ff bijpraten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s